søndag 29. april 2012

Babysett, sommergenser og sommervær

Jeg sa jo at jeg skulle få sydd i knapper på babyjakken på onsdag, sånn ble det ikke hehe, hadde med meg alt utstyret på sykehuset, unntatt synål hehe. Så da var det bare å strikke istedet. Men idag fikk jeg sydd i knappene og fikk tatt litt bilder av hele settet:
Fargene lyver litt, men fargene er iallefall brun og litt gulgrønnmelert.

Lillegullet mitt lurte seg med han også, satte seg til for at jeg skulle ta bilde av han.

Ullbuksen

Babylue

Sist innlegg skrev jeg om mitt nyeste prosjekt, en lett sommergenser fra Pickles. Der skrev jeg at jeg kom til å bruke lang tid på kjolen. Men neida, den er ferdig :-) Den ble ganske bra om jeg må si det selv, er ikke helt fornøyd men men.




Lett sommergenser fra Pickles.




Idag har jeg og hunden vært ute å gått lang tur, hvor vi koste oss med kakao og kvikklunsj. (hunden fikk vann da)

Turkos!

mandag 23. april 2012

Bobletunikaer og andre bobler

Heia

Det har ligget litt på mine skuldre at jeg ikke har fått skrevet her siden like før påske... Men nå kommer det et lite innlegg. Hadde egentlig tenkt å vente til babysettet var helt ferdig før jeg la inn et innlegg. Men babysettet må vente litt til, mangler noen knapper på jakken. De skal bli montert på onsdag da jeg skal tilbringe noen timer på sykehuset. Babysettet består av jakke, bukse og en lue og er strikket i str 3-6 mndr. Og jeg har brukt restene fra stripekjolen min. Og enda har jeg igjen over 200 gram av dette garnet. Hm.. Får finne på noe lurt å strikke av dette garnet da.

Men jeg har fått strikket noen andre prosjekter også ikke bare babysett.

Sist innlegg fortalte jeg om et par bobletunikaer, de har jeg fått strikka ferdig. Pluss en liten bobletunika ble det også, en i 6 - 12 mnd. Uvisst hvem som skal få den.. Satse på at det er noen får en liten prinsesse en gang i fremtiden. Og enda har jeg igjen garn til flere slike tunikaer.. Hm.. Kanskje det blir en genser i dette settet også.


Bobletunika fra Morosettet fra Pickles str 7-8 år

Bobletunika fra Pickles str 5 - 6 år

Bobletunika str 6-12 mndr.



Tirsdagen i den stille uka fikk jeg melding fra min kjære lillesøster om at hun måtte ha en ølvott ja! For det var veldig kaldt å drikke øl ute på denne tida. Så jeg har fått strikket en til henne og forloveden (eller han får den første jeg strikka). Hadde jo planer om at dette skulle bli julegaver, men når lillesøster spør så blir det nok en liten gave før den tid hehe. Nå mangler bare å få levert ølvottene.
Måtte jo sende en melding til lillesøs om hun godkjente fargen :-)

Sånn ble ølvotten tilslutt.
Akkurat nå har jeg en ufo på pinnene, grytekluter som jeg begynte på i desember/januar. Skal prøve å få de ferdig til litt uti mai.. Så får tida vise om jeg blir ferdig..

Jeg har også begynt på en lett sommergenser til meg selv fra Pickles. Men har på følelsen at den blir et prosjekt som kommer til å ta litt tid. Den blir ikke helt som jeg trodde.. Har kommet bare 5 cm på bolen da.. Egentlig skal man bytte fra pinne 5 til pinne 8!? etter vrangborden, men jeg har bare fortsatt på pinne nr 5, for jeg prøvde med pinne 8 men fikk så vondt i albuene. Så jeg rekte opp og bruker pinne 5. Så får en se om genseren blir passende likevel..

Så lover jeg at det snart kommer et bilde av babysettet. :-)

mandag 2. april 2012

Stellas Stripekjole

Da har jeg endelig blitt ferdig med Stellas Stripekjole. Startet å strikke kjolen midten av februar (rettere sagt 11. februar) og ble ferdig med den i går, 1. April (nei ikke aprilsnarr). Så har ikke brukt så veldig lang tid på den :-)



Om jeg må si det selv så er jeg veldig fornøyd med denne kjolen, min første store prosjekt til meg selv.

Nå har jeg begynt på Pickles morosett - bobletunika. Har strikket en før, da i 3-4 år. Nå skal jeg strikke en i 7 - 8 år. Når jeg er ferdig med den størrelsen har jeg tenkt å strikke en i 5-6 år.

Og så driver jeg å småsnuser på babystrikk, skal bli tante for første gang i august så selvfølgelig må tante strikke noe til sin kommende niese eller nevø.
Svigerinna mi har to jenter fra før og det er de som ska få de bobletunikaene i bursdagsgave. Begge har bursdag i løpet av sommeren. De fikk ullbukser i vinter og ble kjempeglade for de. Lurte på om jeg hadde strikka ullgenser å. Men det hadde jeg ikke hehe. Virkelig artig at det blir satt pris på det jeg gir bort, da føler man at det man gjør er til nytte.

I siste innlegg skrev jeg om min 2. ølvott, den ble ikke så aller verst :-) Jeg holder nå på med min 3. ølvott i grønn og rosa, og mulig jeg må ha en farge til for jeg har ikke mye grønn igjen.

Satser på at jeg får strikka litt i påsken. Her hvor jeg bor har det kommet masse snø i helgen. I dag var det også meldt masse snø, men vi fikk ganske bra vær, så vi gikk ut på tur. Grilla pølser og koste oss. Litt kald vind, men ute var vi.

God Påske!