fredag 30. november 2012

Prosjekt ullbukse

Har startet på "prosjekt ullbukse" til meg selv :) Har kommet godt i gang med den, ikke lenge til jeg kan dele til bena. :-) Ingen oppskrift, bare tatt litt fra her og der. :-) Blir en masse striper fra forskjellige farger, så spennende å se hvordan den ender opp til slutt..

Har også startet på sparkebukse fra nøstebarn. Har begynt å strikke rundt, men har lagt den litt på pause, var så ekkelt garn å strikke av. 2 tråds merinoull fra nøstebarn. Veldig tynt syns jeg. 

Og så planlegger jeg noe annet babystrikk også, men vet ikke kjønn så da må jeg bare prøve å finne noe nøytralt strikk. Selv om min sjette sans aner litt hva det blir hehe. (ikke jeg som venter)


Legger ved et bilde fra ullbukseprosjektet. Det nederste bildet viser best fargene på starten av buksa :-)







mandag 19. november 2012

Sokker..

Jeg skrev jo for litt siden at det ikke kom til å være om sokker på en stund, så lenge klarte jeg å holde meg unna sokkestrikking... Fant ut at de gavene som gjenstod, måtte bli sokker det også. 

Så den siste uken har jeg fått unna 3 par. Det ble 2 par Marius-sokker og et stripete sokker. Det ene Mariusparet glemte jeg å ta bilde av før jeg pakket det inn.. Irriterer meg.. Men ska få tatt bilde når personen pakker opp. :)

Nå mangler jeg bare å strikke en julegave til før det blir egostrikk etterpå. Ja da skal jeg begynne på ullbuksa mi. Klør aldeles i fingrene for å få begynt. Men har sagt til meg selv at jeg ikke får starte før julegavene er ferdig. 

Her kommer bilde av de sokkene jeg har tatt bilder av:

Herresokker, strømpegarn fra Nille
Mariussokker damestr. Strikket i Smart


torsdag 8. november 2012

Babysett.

Da er babysettet som jeg skrev om sist uke ferdig. Brukte 8 dager på det. Storebroren min ble overrasket over at jeg fikk strikka det ferdig så fort. Så skal få levert settet på søndag. Men det går jo så fort å strikke når man bestemmer seg for det, var en stund på lørdag at jeg egentlig var lei hele jakka. Men så tenkte jeg på junior og fikk ny motivasjon. Han skal jo ikke fryse.

Så nå når babysettet er ferdig, kan jeg fortsette med sokkene jeg strikket på da broren min sendte melding. 


Legger ved bilder av settet, litt misvisende farger. Hovedfargen er brun, og den andre fargen er gul,brun og gråmelert. Legger ved et bilde av den tovede jakken også ;)
Babysettet.
Jakken som ble vasket litt for hardt.. Ser så vidt sokkene jeg strikker på også, de er lilla og gråstripete.

torsdag 1. november 2012

Mitt første Mariusprosjekt :-)

Ja da er enda 2 julegaver ferdig, de har vært sånn 98% ferdig en liten uke eller to..

Men nå har jeg fått sydd i knapper og strikk, og fått pakket de inn :-)

Har strikket mitt første Mariusprosjekt, eller jeg har vel strikket et par votter, men de ble ikke helt vellykket.. 

Mariusprosjektet er et seleskjørt, 4 år. Strikket i Smart. (har planer om å strikke meg genser i det garnet selv etterhvert)

Og det andre prosjektet er en ullbukse, en oppskrift fra Pickles (selvfølgelig hehe)

Så har jeg funnet ut at jeg skal strikke sokker til de siste julegavene. 

Og så fikk jeg mms fra min kjære storebror på tirsdag, om at han hadde en jobb til meg.. På MMSen var det bilde av jakken jeg hadde strikket til junioren, babysettet. Den hadde blitt en smule liten, da den hadde havnet i vanlig vask.. Vasket på 60 grader, og hadde blitt for liten til dukka til storesøstrene til Junior. Så nå er tanten igang med ny jakke og bukse (ja den hadde også blitt tovet i vask). Dette var ikke helt i mine planer nå før jul, men hva gjør ikke tante for tantegullet sitt. 
Så da måtte de andre prosjektene hvile litt, mens jeg strikker babysettet en gang til, en ting som er bra pga dette da, jeg får slanka garnlageret mitt litt ;-) Strikker settet i samme garn som sist, men fremtidige klær skal strikkes i superwash. ;)

Her kommer bilder av de siste strikkede julegaver:


Bilde tatt underveis :-)



Marius Seleskjørt

Ullbukse fra Pickles

Godt i gang med jakken til Junioren..