tirsdag 31. juli 2012

Enda mer sokker

Da er jeg ferdig med enda et par sokker, eller 2 par sokker er det forresten hehe. De minste er så små at jeg glemmer at det er et par sokker.

Det ene paret er herrestr og det andre er i str 2 år (men som jeg syns virker som mindre enn 2 år..)

Herresokker, strikket med Labbetuss (raggarn fra Europris), 124 g garn brukte jeg på disse.


Barnesokker strikket i Viking sportsragg, 32 g garn brukte jeg på disse.


I morgen etter at jeg har tilbringt noen timer på sykehuset, skal jeg på strikkekafé. Satser på at jeg får starta tidlig på sykehuset, så jeg får litt tid hjemme før jeg må kjøre til strikkekaféen.

Fra 6 august tror jeg (eller vet jeg) at det ikke blir så mye strikking på meg ettersom at jeg skal på sommerleir! Gleder meg stort til dette, hadde ikke trua på at jeg skulle få komme på leir i år å, ettersom at jeg var der i 2010 og 2011.  Men fant ut at jeg skulle søke likevel, og i mars dumpa det et stort brev ned i postkassen, og jeg skjønte med en gang at jeg hadde fått JA i år også! Yes! Og nå nærmer det seg fort til at jeg skal dra, bare 6 dager igjen. Har planer om å ta med litt strikking, men tviler på at det blir tid til å strikke så mye. Men i tilfelle jeg får litt tid så er det jo greit å ha med litt. Planer om å ha med litt sokkestrikk.

Så når jeg kommer hjem igjen, er det jobben som kaller igjen, skal bli godt å få starta å jobbe igjen også..

Holder på å strikker meg en poseholder til å ha plastikkposer i, så lei av den store plastposen jeg har med plastposer i, kanskje det blir bedre hvis jeg får strikket meg en poseholder :-)

mandag 23. juli 2012

Sokker :-)

Etter at jeg skrev forrige innlegg så begynte jeg å strikke et par sokker. Og i kveld ble jeg ferdig. :-) Strikket med magic loop, har ikke avansert til å strikke to på en gang enda. Å strikke med magic loop går jo så mye fortere og ikke minst er det enklere enn å strikke med 5 pinner..

Har allerede gitt bort de sokkene jeg ble ferdig med i kveld, nå har jeg begynt på et par i str 2 år. Bare for å få strikket opp restene. Usikker på hvem som skal få de ettersom at jeg syns de ser litt små ut akkurat no. Jeg kjenner visst bare litt store 2 åringer tror jeg hehe.

Her kommer bilder av de sokkene som er ferdig, dette er damestørrelse.



lørdag 21. juli 2012

Votter og hals

Da har jeg fått strikket et par votter til av garnet etter Mariusvottene i forrige innlegg. Og har fremdeles igjen garn av det så muligens at jeg får til et par babyvotter av det. Det skal jeg prøve senere. :-) Grunnoppskriften har jeg funnet i boken Strikkelyst. Vottene er strikket med magic loop. Fargene lyver litt, det er svarte og mørkegrå striper. Dette er størrelse 2-4 år, ingen mottaker enda.



Siden sist har jeg også fått ferdig en hals, oppskrift funnet her. Fikk ikke helt til forstykket og bakstykket, iallefall ikke som det sto i oppskriften. Men tilnærmet lik som det skal være ble det tilslutt. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg rekte opp før jeg sa meg fornøyd... Irritere meg litt at jeg ikke fikk det helt til. Men regner med den bli godt mottatt likevel, den som skal få det er jo ikke så inne på strikkeoppskrifter ;-) eller strikking sånn generelt. Litt usikker på om det skal gies i bursdags - eller julegave enno. Regner med at dette blir bursdagsgave og så bli det matchende votter til jul. Smart.



Jeg har virkelig fått sansen for garnet Smart fra Sandnesgarn, har planer om å strikke meg en genser av det garnet etterhvert. Men først skal jeg få ferdig flere julegaver :-)





tirsdag 17. juli 2012

Mariusvotter

Idag fikk jeg ferdig Mariusvottene som jeg startet på, på søndagskvelden. Høyrevotten ble jeg ferdig med igår og venstrevotten ble ferdig for noen timer siden :-) Gikk jo fort å strikke den, min første mønstervott. Og jeg strikket med magic loop.

Fargene lyver litt, men dere får en liten pekepinn på hvordan de ser ut.


Mønsteret fant jeg hos Kosekroken. Syns de ble litt smale, men i bredden passet de meg bra, men de var litt lang. Bra de ikke er til meg da hehe. Julegave dette. Da er jeg nesten ferdig med 6 gaver, har enno ikke fått sydd i knapper i Oslo-anorakken.. Heller ikke valgt hvilke jeg skal ha. Hvis du vil hjelpe med å velge så kan du trykke her

Har pakket inn 4 julegaver, det var sitteunderlag, som jeg glemte å ta bilde av.. Men skal strikke noen flere så bilder skal det bli etterhvert.

Da jeg var ute å gikk med hunden min i dag fikk jeg se disse nydelige blomstene. I min yndlingsfarge.

Fargene lyver litt her også, er mer lilla enn blå..


lørdag 7. juli 2012

Oslo - anorakk og Nederlandstur

Da har jeg kommet heim fra Noordwijkerhout, Nederland. Vel jeg har jo vært hjemme siden mandagsmorgen.. Hadde nok ikke dratt til Nederland om det ikke var for at jeg skulle på en konferanse der nede. Men fint var det der da, men veldig flatt. Jeg visste ikke stort om Nederland før jeg dro, så landskapet minnet meg litt om Danmark (har bare vært på flyplassen i Danmark da, så kan liksom ikke skryte av å ha vært der heller). Dette var min første utlandstur, har vært i Sverige da, men det regner jeg ikke akkurat som det store utland hehe. 
Under viser et bilde jeg tok da vi gikk for å ta ut litt penger i minibank, terminalene tok jo ikke VISAkortene våre... Kortene våre var for nye for terminalene..



Vi var heldige med været da, torsdag var det 29 varmegrader og overskya.. Tungt å være til da kan man si.. Vi trodde virkelig at det kom til å begynne å regne men det gjorde det ikke før natt til lørdag. Og det gjorde ikke noe kan man trygt si..


Konferansen var en opplevelse jeg ikke angrer på at jeg tok. Dette var også min første konferanse av denne dimensjonen, vi var over 750 deltakere der. Om to år blir denne type konferanse arrangert i Brasil, tviler på at jeg kommer til å melde meg på der. Men det hadde vært en opplevelse.
Over viser bilde av mottoet til sykdommen min:

Så tilbake til grunnen til at jeg skulle skrive her idag: Osloanorakken. Jeg skrev om den i siste innlegg, om at jeg ikke var sikker på hvilke knapper jeg skulle velge, har ikke fått valgt enno heller. Så i håp om at noen som leser her kan hjelpe meg på veien, så velger jeg å legge den ut med knappene. Litt dårlige bilder, tatt med mobilen. Nå har jeg begynt å tenke på at kanskje knappene blir litt for store og/eller tunge.. Hva tror dere? (Ja jeg ser at jeg har glemt å feste en tråd hehe, og at hunden har lurt seg med igjen...) Hvis det er litt uklart hva som står på knappen med skrift på: "til meg fra tante".






Det skal være 3 knapper på knappestolen. På forhånd takk.